LENEN EN HUREN

In Marina Volendam vindt u alles wat u nodig hebt!

Fietsen lenen en huren

Leenfietsen

Wilt u snel even een klein boodschapje halen in het dorp? Dan kunt u een van onze leenfietsen meenemen, als deze beschikbaar zijn. Ze staan geparkeerd voor het havenkantoor.

Fietsverhuur

Wilt u Volendam en omgeving bezichtigen? Huur dan een fiets voor een hele (€10,-) of een halve dag (€5,-) bij het havenkantoor. Ook hebben wij een aantal leuke fietsroutes gemaakt, deze zijn gratis te verkrijgen bij het havenkantoor of hieronder downloaden. Wilt u uitgebreidere fietsroutes dan kunt u deze kopen bij het VVV kantoor in Volendam.

BBQ op waterreservoir lenen

Krijgt u visite en wilt u samen barbecuen? Dat kan! In het hoogseizoen kunt u bij het havenkantoor gratis elektrische barbecues lenen. Dit zijn speciale veilige elektrische barbecues met waterreservoir. Gewone barbecues zijn niet toegestaan in onze haven.

Deze barbecues kunt u gebruiken op de daarvoor bestemde plaatsen in de jachthaven. Wij hebben een aantal plaatsen gecreëerd waar u met (klein) gezelschap kunt genieten.

Bibliotheek

Lekker wegzakken in de kuip met een goed boek? Heeft u niets mee en wilt u graag wat lezen? In het havenkantoor hebben wij een kleine bibliotheek. Hier kunt u gratis boeken lenen of ruilen.

Bagagekarren lenen

Draag uw bagage gemakkelijk met de bagagekarren van Marina Volendam. Bij aankomst op de parkeerplaats staan er bij de uitgang bagagekarren. Wanneer u een vaste ligplaats heeft bij Marina Volendam, ontvangt u een speciale munt om de bagagekarren te openen. Zo kunt u makkelijk uw bagage naar de boot brengen. Ook in de jachthaven staan een aantal karren opgesteld.

Waterslangen lenen

Bij Marina Volendam kunt u gebruik maken van de waterslangen als u deze zelf niet aan boord heeft. De waterslangen hangen buiten bij het havenkantoor. De slangen zijn voorzien van een gardena-koppeling. Bij elke twee boxen zitten twee wateraansluitingen.

Optimist lenen

Als gast van Marina Volendam kunt u in het hoogseizoen gebruikmaken van de optimistjes. Zo kunt u uw kind of kleinkind alvast leren zeilen. De optimistjes kunt u lenen bij het havenkantoor.

Zeiljacht huren

Voor het huren van een zeiljacht in Nederland biedt Le Belle Charters bij ons in de haven keuze uit verschillende type zeilboten.
De charter zeiljachten zijn van het merk Bavaria en compleet uitgerust. Zij zijn gespecialiseerd in zeilbotenverhuur en laten niets aan het toeval over.

De thuishaven is Volendam, de ideale plek om met uw Bavaria zeiljacht het IJsselmeer op te gaan of voor een zeilvakantie naar Zeeland of Friesland.

De zeiljachten zijn klasse schepen die alles aan boord hebben, zowel met betrekking tot comfort als nautische techniek en veiligheid. Bij het aan boord gaan van de zeilboten merkt u direct dat uw zeilboot zeer compleet zijn uitgerust en schoon zijn.

Sloep huren

Heerlijk varen met een sloep van Schröder Watersport en de binnenwateren van Waterland verkennen. Vanuit de Marina Volendam vaart u via de Gouwzee naar Marken, Monnickendam, Broek in Waterland, Ilpendam, Purmerend en Edam. Een prachtig binnenland met vele kleine wateren en natuurlandschappen.